DB2P - Uw toegang tot DB2P
FR NL
Welkom  >  Werkgever en vennootschap  >  Werkgever en vennootschap  >  Uw toegang tot DB2P

UW TOEGANG TOT DB2P

 1. Waar vindt u DB2P?

  De online toepassing DB2P is voor u toegankelijk via het portaal van de Sociale Zekerheid. Dit portaal biedt ondernemingen verschillende beveiligde toepassingen aan (waaronder Dmfa en Dimona), waardoor ze bepaalde administratieve verplichtingen op elektronische wijze kunnen vervullen. U kan de toepassing DB2P terugvinden bij de onlinediensten voor werkgevers. De gebruikershandleiding begeleidt u scherm per scherm bij uw toegang tot en het gebruik van de toepassing. In deze brochure vindt u ook een samenvatting van de registratieprocedure.

 2. Maar eerst dit …

  Om de toepassing DB2P te kunnen gebruiken, moet de onderneming beschikken over een beveiligde toegang. Een beveiligde toegang betekent een inschrijving in het user management van de sociale zekerheid. Het doel van dit user management is om ondernemingen op een betrouwbare, traceerbare en beveiligde manier toegang te bieden tot de beveiligde toepassingen in het netwerk van de Sociale Zekerheid, waaronder de toepassing DB2P.

  1. Wat moet u doen?

   U moet vooraf een aantal stappen ondernemen om u te registreren zodat u kan beschikken over een beveiligde toegang. De verschillende stappen worden op het portaal van de sociale zekerheid uitvoerig beschreven al naargelang uw situatie. Wenst u een dienstverlener in uw naam toegang te verlenen tot de toepassing, dan vindt u hier ook alle nuttige informatie. 

   Vennootschappen zonder personeel kunnen vanaf heden ook dienstverleners mandateren. Ziehier voor de procedure.

  2. Zijn uw registratie en uw beveiligde toegang al in orde?

   Dan kan u nu via het portaal op een eenvoudige en interactieve manier de toepassing gebruiken vanaf uw computer met een aanmelding via e-ID. Hiertoe volstaat een internetverbinding. De gebruikershandleiding begeleidt u scherm per scherm bij uw toegang tot en het gebruik van de toepassing.