DB2P - FAQ
FR NL
Welkom  >  Pensioeninstelling  >  Regelingen voor werknemers  >  Verwerking van de aangifte  >  FAQ

FAQ

 1. Hoe wordt een online aangifte van meerdere DepositAmounts verwerkt?

  Voor elke combinatie DepositAmount en bijhorende ActualDepositDate wordt een nieuwe sequentie aangemaakt in eenzelfde DeclarationFile. Concreet betekent dit dat via het menu-item ‘Beheer Aangiftes’ voor elke combinatie een nieuwe aangifte gevisualiseerd wordt waarvan de DeclarationFileId steeds dezelfde is, maar met een ander sequentie nummer. Een voorbeeld: er werden 24 DepositAmounts aangegeven via één online aangifte: Via het menu-item ‘Beheer Aangiftes’ worden 24 aangiftes getoond die telkens één combinatie DepositAmountActualDepositDate bevatten.

   

 2. Wat is de procedure voor de identificatie van individuen?

  In het kader van de aangiftes die gepaard gaan met een identificatie van individuen (cf. AccountState) is het ten zeerste aan te raden om uw databanken ook effectief te actualiseren/verrijken met de gegevens (INSZ en identificatiegegevens) die worden teruggestuurd in het antwoord. 

  Bij de verwerking van de aangiftes wordt uitgegaan van volgende procedure voor het identificeren van individuen en het terugvinden van hun INSZ-nummer:

  • Wanneer in de aangifte enkel de wettelijke identificatiegegevens van een individu (o.a. naam, voornaam, geslacht, geboortedatum, …) worden meegedeeld en dus geen INSZ-nummer, verandert er niets. Via de standaardroutines zal gezocht worden naar het bijhorende INSZ. Wanneer er slechts één enkel INSZ wordt teruggevonden, wordt dit INSZ samen met de bijhorende identificatiegegevens - zoals die zich in de authentieke bron bevinden - opgenomen in het antwoord. 
  • Wanneer in de aangifte zowel de wettelijke identificatiegegevens van een individu (o.a. naam, voornaam, geslacht, geboortedatum, …) als het INSZ-nummer worden meegedeeld, wordt er bij de identificatie in eerste instantie enkel rekening gehouden met het INSZ-nummer.
   Wanneer het INSZ-nummer wordt teruggevonden, wordt dit INSZ samen met de bijhorende identificatiegegevens - zoals die zich in de authentieke bron bevinden - opgenomen in het antwoord. Er wordt in dat geval geen coherentiecontrole meer uitgevoerd tussen het meegedeelde INSZ-nummer en de meegedeelde identificatiegegevens in de aangifte. Enkel indien het INSZ-nummer niet kan worden teruggevonden zullen de meegedeelde wettelijke identificatiegegevens worden gebruikt om het individu te identificeren. Via de standaardroutines wordt dan gezocht naar het bijhorende INSZ. Wanneer er slechts één enkel INSZ wordt teruggevonden, wordt dit INSZ samen met de bijhorende identificatiegegevens - zoals die zich in de authentieke bron bevinden - opgenomen in het antwoord.

  De beschrijving van de gedetecteerde anomalieën werd op punt gesteld. De anomalieën die gedetecteerd kunnen worden bij de identificatieprocedure worden weergegeven in het veld IndividualResult bij het blok Identifications in het antwoord op uw aangifte.