DB2P - Burger
FR NL

BURGER


 1.  

  Het online dossier ‘mijn aanvullend pensioen’ op mypension.be biedt u een helder en compleet zicht op uw aanvullend pensioen.

   
 2. Wat is een aanvullend pensioen?

  Naast het wettelijk pensioen, bestaat er ook een aanvullend pensioen. Het aanvullend pensioen kan u opbouwen als u werkt.

  Bent u een werknemer? Dan kan het zijn dat uw werkgever of bedrijfssector u een aanvullend pensioen aanbiedt. Bent u een zelfstandige? Dan kan het zijn dat u er zelf één opbouwt.

  Om een aanvullend pensioen op te bouwen, worden er bijdragen gestort aan een verzekeraar of pensioenfonds. Het aanvullend pensioen komt extra bovenop uw wettelijk pensioen en wordt meestal uitbetaald bij pensionering.

  Bekijk zeker ook ons infofilmpje voor meer uitleg over het aanvullend pensioen.
   

 3. Nog vragen?

  Voor meer info over aanvullende pensioenen in het algemeen, neem een kijkje op wikifin.be of fsma.be.

   

  Voor vragen over uw pensioenplan, neem contact op met uw werkgever of sector (voor sectorplannen) of met uw verzekeraar of pensioenfonds. Zij kennen uw situatie en plan het best.

   

  Voor vragen over de onlinedienst ‘mijn aanvullend pensioen’, kan u

  • ons online bereiken via het contactformulier op de website.
  • bellen naar de pensioenlijn 1765. U kan dit nummer bellen op werkdagen van 9u tot 12u. Kies voor 3 en daarna 4 in het keuzemenu en zorg er voor dat u uw rijksregisternummer (op de achterkand van uw eID) bij de hand houdt, zo wordt u sneller geholpen. 

   

 4. Hoe zit het met uw aanvullend pensioen?

  En u? Zal u een aanvullend pensioen krijgen? Hoeveel zal u krijgen? En wat gebeurt er met uw aanvullend pensioen als u te vroeg sterft?  Of weet u niet meer waar u een aanvullend pensioen hebt opgebouwd omdat u al op verschillende plaatsen werkte?


  Kortom, wil u weten hoe het zit met uw aanvullend pensioen? Het online pensioenportaal mypension.be helpt u daarbij!


  Via het luik ‘mijn aanvullend pensioen’ krijgt u een globaal beeld van uw aanvullend pensioen. U kan hier:

  → Nagaan of u een aanvullend pensioen opbouwt of hebt opgebouwd.

  → Zien hoeveel pensioenreserve er al is gespaard tot nu toe. Bouwde u al meerdere rechten op tijdens uw loopbaan, dan krijgt u nu een totaal van alle pensioenplannen samen.

  → De lijst bekijken met al uw werknemersplannen of zelfstandigenplannen. Hier vindt u snel terug waar u iets hebt opgebouwd en welke verzekeraar of pensioenfonds die rechten nu beheert. Zo spoort u (al) uw vergeten pensioenrechten terug op. En bent u zeker dat bij pensionering alles wordt uitbetaald.

  → Op één plek een duidelijk en uniform overzicht vinden van uw rechten. Per pensioenplan ziet u de pensioenreserve, een raming van het te verwachten bedrag bij pensionering en – als die voorzien is – de overlijdensdekking.

 5. Offline demo 'mijn aanvullend pensioen'

  Deze offline demo biedt de mogelijkheid om ‘mijn aanvullend pensioen’ te verkennen zonder zelf aan te melden. En dit via het dossier van een fictief personage met fictieve gegevens. De intro geeft in een oogopslag een overzicht van de informatie en functionaliteiten van onze online tool.

  De offline demo is ideaal om te gebruiken bij presentaties en vormingen over ‘mijn aanvullend pensioen’.
   
  Gebruiksaanwijzing: klik op de link ‘offline demo’ en download het zip bestand. Pak het zip bestand uit (extract) en bewaar alle folders op uw pc. Open de folder ‘mypension_standalone_demo’. Om de demo in het Nederlands te gebruiken, klik op nl.html en open de demo in een Google Chrome browser.
   
 6. Persdossier
  De verdere uitbreiding van het online pensioenportaal mypension.be is een feit. Naast gegevens over uw wettelijk pensioen, geeft het nieuwe luik ‘mijn aanvullend pensioen’ nu ook gepersonaliseerde informatie over uw aanvullend pensioen. Surf snel naar mypension.be/mijnaanvullendpensioen!
   
   
Nieuws
 • Uw toekomstig pensioenbedrag? Afspraak op mypension.be! 22/11/2017 - 12:27

  Sinds december 2016 kunt u op mypension.be het bedrag van uw aanvullend pensioen raadplegen. Vanaf vandaag kunnen ...meer info
 • RUIM 71.000 EXTRA MENSEN MET EEN AANVULLEND PENSIOEN IN 2017 11/10/2017 - 11:12

  De jaarlijkse updates van de aanvullende pensioenrekeningen voor 2017 zijn aa ...meer info
 • mijn aanvullend pensioen’ op mypension.be is nu ook beschikbaar in het Duits en Engels. 18/09/2017 - 15:51

  ‘mijn aanvullend pensioen’ op mypension.be is nu ook beschikbaar in het Duits en Engels. En dankzij een ...meer info
 • Aanmelden via papieren token wordt afgebouwd 04/07/2017 - 10:13

  Naar aanleiding van een beslissing van de Privacycommissie en het verdwijnen van de SIS-kaart, wordt de mogelijkheid ...meer info
 • 100.000 BEZOEKERS VOOR ‘MIJN AANVULLEND PENSIOEN’ OP MYPENSION.BE 06/01/2017 - 10:17

  Sinds 6 december is ‘mijn aanvullend pensioen’ beschikbaar op het online pensioenportaal. Een maand later is de ...meer info